Akoestische maatregelen treffen

Een passende oplossing voor ieder probleem

Onlangs hebben wij weer een mooi project mogen uitvoeren. Een motorrevisiebedrijf kwam met de vraag of wij geluidsverminderende maatregelen konden treffen voor hun testruimte. Ons antwoord: “Natuurlijk kunnen wij dat.” Door het luisteren naar de wensen en behoeften van onze klanten kunnen wij perfect maatwerk leveren om akoestische problemen te verhelpen.

Akoestische problemen aanpakken bij de kern

akoestische problemen Om het probleem zo effectief mogelijk aan te pakken moet er niet al alleen gekeken worden naar het gevolg (de overlast voor de omgeving). Maar juist naar de kern van de oorzaak: hoe en waar ontsnapt het geluid? Door dit te bepalen moet er goed gekeken worden naar de plekken waar het geluid ontsnapt. Het effectief aanpakken van de geluidshinder wordt gedaan door het uitvoeren van een zogeheten nulmeting.

Door het uitvoeren van de nulmetingen werd de kern van het probleem al gauw achterhaald. Veel geluid ontsnapte via de relatief dunne roldeur die aan de voorzijde van het pand is gevestigd. Aansluitend hebben wij de ruimte voorzien van akoestische maatregelen en hebben wij een aantal Soundshields voor de roldeur geplaatst. De Soundshield werden bevestigd aan een hekwerk. Het resultaat was aanzienlijk, de geluidsreductie ten opzichte van de nulmeting werd tot wel 6 keer verminderd.

Nadat de kern van het probleem helder was konden we overgaan op het treffen van de juiste maatregelen. Tendu zal Tendu niet zijn als dat in goed overleg met de klant zouden gebeuren.

Een passende oplossing

In overleg met de klant is er besloten om gebruik te gaan maken van onze zeer effectieve absorberende panelen. Deze panelen staan bekend Akoestische problemen om het goede resultaat op het gebied van geluidsreductie. De panelen werden bevestigd aan de wanden van de testruimte. Voor de roldeur was er een andere passende oplossing. Doordat er voor de roldeur geen gebruik gemaakt kon worden van een statisch paneel werd als oplossing voor een geluidsisolerend gordijn gekozen. Een voordeel van onze geluidswerende gordijn is dat je een doorgang, zoals in dit geval de roldeur, niet belemmerd.

Bent u ook benieuwd naar hoe wij de akoestische problemen van uw bedrijfsruimte kunnen verbeteren? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *