Onlangs hebben wij een mooie opdracht binnen gekregen om een motor-omkasting te maken voor een groot binnenvaartschip. Het maken van een motor-omkasting valt binnen één onze specialiteiten voor zowel geluidsvermindering als brandwerendheid. De motorruimte isoleren heeft vele voordelen, een daarvan is de reductie van geluidsoverlast. De reductie van geluidsoverlast bevordert de gebruiksvriendelijkheid van ieder schip.

De motorruimte isoleren van een groot binnenvaartschip

Bij een motorruimte isoleren komen veel diverse werkzaamheden kijken. Wij gaan altijd zeer professioneel te werk en beginnen met het installeren van een pasframe. Het pasframe wordt rondom de motor bevestigd. Nadat het pasframe is bevestigd worden de maten van het motorblok opgenomen. Ook wordt er gekeken naar de plaatsen waar de eventuele gaten van de doorvoeringen van het motorblok en van ventilatoren komen. Dit nemen wij van ten voren op zodat er op de tekeningen al rekening mee wordt gehouden.

Het proces van het isoleren van uw motorruimte

Naar aanleiding van de tekening die wordt gemaakt van het motorblok met pasframe worden de doeken op maat gemaakt. Hierdoor kunnen wij een goede en betrouwbare kwaliteit garanderen. Het aluminiumframe dat uiteindelijk wordt gebruikt als motor-omkasting wordt op maat gezaagd en gemonteerd. Dit doen wij in onze eigen werkplaats, zodat u hier geen enkele hinder van ondervindt.

Nadat alle doeken op maat zijn gemaakt wordt de motor-omkasting in elkaar gezet. Nadat deze in elkaar is gezet wordt een laatste eindcontrole uitgevoerd. Tijdens deze eindcontrole wordt er in het bijzonder gelet op de reductie van het geluid en de pasvorm van het frame. Wanneer alle controles zijn uitgevoerd wordt de motor-omkasting geplaatst bij de klant. Hierna wordt altijd de tevredenheid van de klant gemonitord. Zo zorgen wij ervoor dat met het isoleren van uw motorruimte altijd het gewenste resultaat wordt behaald.

Wilt u ook uw vaarbeleving verbeteren? Laat dan uw motorruimte isoleren door Tendu Noise & Fire Control! Neem contact met ons over de mogelijkheden!