Geluidsoverlast op muziekevenementen, hoe voorkom je dit?

Festivals en harde muziek gaan nauw samen. De feestgangers genieten ervan, de omstanders een stuk minder. Het gevolg hiervan zijn klachten omtrent muziekoverlast van bewoners rondom het festivalterrein. Om dit voor te zijn worden er meerdere metingen verricht tijdens het festival, hierbij wordt er gekeken naar het aantal geproduceerde decibel op verschillende plekken. Het is belangrijk dat de decibels op het festivalterrein niet te hoog zijn, en even belangrijk is dat de decibels ook buiten het festivalterrein aan de norm voldoen.

Regelgeving voor festivals

Het aantal decibels mag bij een meting van een kwartier niet meer boven de 103 uitkomen. Met behulp van festivaloordoppen wordt dit aantal gereduceerd tot 83 decibel. Maar wat belangrijker is: hoe zit het met het aantal decibels dat het festival produceert buiten het festivalterrein? Afgelopen augustus was er nog enorme ophef over het festival Paradigm dat te veel overlast zou hebben geproduceerd. Met als gevolg dat er petities worden gestart om festivals en andere evenementen te boycotten. Hoe voorkom je deze situaties in de toekomst?

De oplossing tegen muziekoverlast

Tendu Noise & Fire Control heeft de oplossing als het gaat om muziekoverlast (in dit geval muziekoverlast). De geluidswerende modules die aan de bestaande hekwerken van het festivalterrein kunnen worden opgehangen bieden hier dé oplossing. De geluidswerende modules, ook wel Soundshields genoemd zijn een combinatie pakket dat massa- en absorptiemateriaal bevat. De trillingen van het geluid worden geabsorbeerd door de Soundshields waardoor de weerkaatsing van de geluidsgolven worden voorkomen. Daarnaast blokt de inwendige massa laag de geluidstrillingen, hierdoor hebben de geluidstrillingen geen doorgang. Het aantal decibel dat aan de andere kant van de SoundShield gemeten wordt reduceert hierdoor direct! Het absorberen én blokken van de geluidstrillingen zorgen voor een verminderd aantal decibel bij metingen buiten en binnen het festivalterrein.

Hieronder zijn de resultaten van een test dat is uitgevoerd door Tendu Noise & Fire Control omtrent het aantal geproduceerde decibels in samenhang met het effect van de SoundShield. De desbetreffende Soundshield hadden een massa van 5 kilogram. In de grafiek kan je zien hoeveel decibels er worden geproduceerd op basis van het aantal Hz.

Muziekoverlast tabel

Een technisch verhaal, dat wij graag uitleggen. Schroom niet om contact op te nemen met vragen rondom muziekoverlast, wij voorzien je graag van een vrijblijvend advies voor elke geluidssituatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *